Inlägg

Unika direkttryck hemma

Efterfrågan på bra direktskrivare och 3D-skrivare har gjort att utveckling tagit stora kliv. Privatpersoner och mindre företag vill kunna produktutveckla och beställningstrycka. Ännu finns det ingen självklar vinnare i denna tävling. I videon nedan presenterar en besviken köpare sin direktskrivare som en bluff och uppmanar folk att inte köpa av företaget Qingdao Unique. På den svenska marknaden står det ganska stilla och än är det större företag som är ledande på direkttryck. BGA Fotocenter har varit det självklara valet i många år för presenter till studentfiranden och födelsedagar. Personliga presenter är en av svenskarnas favoriter.

När man ger bort en present vill man gärna att den ska kännas personlig. Man vill att den som tar emot presenten ska känna att man har tänkt till lite extra och lagt ner tid på att hitta den perfekta presenten, men många gånger är det svårt att gissa sig till vad som passar någon annans smak om det inte finns en uttalad önskelista. Det kan då vara bättre att satsa på något mer allmänt än att ge bort något väldigt speciellt som riskerar att inte alls falla mottagaren i smaken. Det finns dock ett enkelt sätt att göra en vanlig vardagspryl personlig, och det är att sätta ett eget fotografi på den.

Med fotopresenter kan man ge bort sådant som annars kan anses lite tråkigt och opersonligt men som nu pryds av fina bilder på något som mottagaren av presenten tycker om. Det kan till exempel vara badlakan, musmattor, muggar, kuddfodral, förkläden, väskor eller skärbrädor med motiv av presentmottagarens barn, husdjur, vänner eller något annat som denne uppskattar. Det gäller dock att tänka på vad den som får presenten tycker om, och inte vad man själv tycker är fint. Om man har många bilder kan man istället satsa på en almanacka eller en fotobok.

Trots att fotopresenter är ett enkelt sätt att göra en gåva personlig måste man förstås ändå tänka till och lägga lite tid på det. Om man till exempel väljer att göra ett kuddfodral med ett fotografi som motiv så gäller det inte bara att bilden förställer något som den man ger bort kudden till tycker om, utan även att själva bilden är fin i sig. Om man bara slänger på vilken bild som helst är risken stor att kuddfodralet hamnar i garderoben, och man vill ju trots allt ge bort något som är omtyckt och som kan användas!