Inlägg

Adidas lanserar sin första personliga tränare...eller Wearable

Så kallade wearables, tekniska träningsaccessoarer, har slagit stort och flera av de stora bjässarna inom sportkläder och utrustning har tagit fram koncept som ytterligare ökat deras framgångar som folkets favoritmärken. Nike kan ses som pionjärer på området med sina Nike +-skor, skor med ett inbyggt chip, och Nike Fuelband som kan kopplas till en smartphone för att lagra träningsdata så som hastighet och geografisk rutt. Adidas har hittills hållit sig till sina tidigare succéprodukter, men lanserar nu även de sin första wearable för träning.

Adidas debut inom wearables är ett träningsarmband som går under namnet Fit Smart fitness tracker och finns för försäljning i slutet av augusti. Som de flesta andra träningswearables samlar den information om distans, hjärtfrekvens, kaloriförbränning och hjärtfrekvens. Precis som konkurrenten Nikes lösningar så kan Fit Smart kopplas till en app, miCoach Train and Run, där det finns möjlighet för användaren att sätta ihop sitt eget träningsschema.

Enligt Paul Gaudio, manager för avdelningen för digital sport på Adidas, är målet att med Fit Smart sätta en personlig tränare på varje användares handled. Detta berättade han i en telefonintervju med New York Times-bloggaren Nick Wingfield. Gaudio menar att många inte vet vad de håller på med när de bestämmer sig för att komma i form och lätt slutar av frustration på grund av exempelvis skador. Fit Smart ska hjälpa dem på vägen för att slippa dessa hinder. I förlängningen kan detta även komma att gälla tillskott och vitaminer. Med hjälp av en mängd data kan man förhindra sjukdomar genom tillskott av vitaminer. Något som den svenska tillverkaren Top Formula också främjar här: http://www.topformula.se/category/kategori/category/vitaminer/